Wat is YoniTherapie?

Een massage, en speciaal een yonimassage, brengt een moment van absolute rust en bezinning. Je wordt plots het absolute middelpunt, je krijgt álle aandacht, onverdeeld en volledig. Het gaat alléén om jou, om jouw lichaam, jouw geest, jouw vrouw zijn. Enkele uren lang kan je alles vergeten en je op jezelf concentreren. 

Yoni-therapie/massage is beslist niet voor iedereen. Begin er niet aan als je niet begrijpt wat het is. Als je meer informatie wilt, stuur mij een mailtje. Yonitherapie is erg ‘lichamelijk’ en nogmaals: je moet er klaar voor zijn.

Bij het begin (of vooraf via mail) krijgt je een duidelijke uitleg van hetgeen gaat gebeuren, ik wil weten wat de reden is dat je voor een yoni-massage hebt gekozen, wat je wensen, verlangens, fantasieën en/of angsten zijn. We maken afspraken waar je grenzen liggen. Veiligheid en vertrouwen zijn bij een yonimassage enorm belangrijk en alles gebeurt langzaam, rustig, op jouw tempo. Op elk moment is een eenvoudig “stop” voldoende als je iets als niet prettig ervaart.

Iedere yoni-massage begint met een heel zachte inleidende massage. In het begin houdt je je beha en slipje aan, je ligt onder een zachte doek. Tijdens een zachte massage gaan je beha en slipje uit en je ligt dan nog steeds onder de doek die daarna langzaam verdwijnt. Dit alles bouwt ook de noodzakelijke prettige en vertrouwde atmosfeer, veiligheid en intimiteit op.

Gedurende de verdere sessie ben je naakt. Je wordt gemasseerd met oliën van hoge kwaliteit. De massage is speciaal gericht op volledige rust en ontspanning. Deze inleidende massage duurt ongeveer 45 minuten en gaat langzaam en geleidelijk over in de yoni-massage. De massage is dus zeker niet doorlopend gefocust op je yoni. Op deze wijze ontwaakt je seksuele energie geleidelijk in je hele lichaam en wordt je lichaam meer en meer gevoelig en bereik je een staat van opwinding die zeer lang zal aanhouden.

Terug gevoelens toelaten, nieuwe gevoelens toelaten. Je hoeft niets (terug) te doen en je bent steeds volledig in controle. Alleen maar ontvangen en niets hoeven te geven. Geen verwachtingen hoeven inlossen, niets. Gewoon, alleen maar jezelf voelen…

Je voelt dat je veilig bent, dat je met respect en liefde behandeld wordt, dat handen die je voelt een helende taak hebben en niks negatiefs. Soms heb je helaas in je leven geleerd hebt dat het juist andersom is. De massage van je lijfje én je yoni is een (grote) stap: je daar aan laten raken door een ‘vreemde’ en je toch veilig en geborgen voelen is al een ervaring op zich, voelen dat “het” nog voor iets anders dient, dat het de poort en de sleutel tot je diepste emoties is, is voor vaak een geheel nieuwe en ongelofelijk intense ervaring. 

Je voelt hele nieuwe dingen, je wordt op een andere manier en op andere plaatsjes aangeraakt…. Maar bovenal geldt dat als je voor deze massage kiest dat het héérlijk is om het middelpunt te zijn, naakt, kwetsbaar en te voelen dat je niet gekwetst wordt maar verzorgd, vertroeteld. Je gaat je anders voelen, je voelt je terug jong, mooi, aantrekkelijk, verleidelijk, sexy. Je ervaart je alleen maar moet ontvangen…