Waarom Yonitherapie?

YoniTherapie is geen therapie voor ieder probleem of voor iedereen. YoniTherapie is absoluut géén medische discipline, maar een alternatieve therapie. YoniTherapie is een extra hulp of een aanvullende therapie. 

Indien er een medisch probleem is, raadpleeg je huisarts en/of seksuoloog, psycholoog, psychiater of een andere gespecialiseerde hulpverlener. Als tijdens onze gesprekken het voor mij duidelijk wordt dat gespecialiseerde hulp noodzakelijk of aangewezen is, of dat een andere therapeut meer geschikt is, zal ik je hierop ook attent maken.

Als YoniTherapie voor jouw geen oplossing is zullen we de therapiesessies stoppen, toch minstens voor dat specifieke probleem, of aanpassen. Dat wil niet zeggen dat ik je laat vallen, verre van dat. Maar wel dat we samen besluiten dat YoniTherapie voor jouw specifieke probleem niet de beste oplossing is en dat je ook gespecialiseerde hulp nodig hebt van anderen (je huisarts en/of seksuoloog, psycholoog, psychiater, enz.). Jouw welzijn staat steeds voorop.

Hieronder enkele ‘redenen’ waarvoor vrouwen voor Yonitherapie hebben gekozen: