Op zoek naar zichzelf…

Marijke (*) is 18 jaar en als ze bij ons komt voor ‘normale’ massages Het gesprek komt op haar (seksuele) relatie met haar vriend. Ze kent hem al een paar jaar en ze wonen sinds ongeveer een jaar samen. Marijke heeft het gevoel dat er van alles  ontbreekt aan haar seksleven, ze heeft niet het plezier aan seks dat ze denkt te moeten hebben,

het begint allemaal een beetje ‘boring’ te worden. Ze voelt zich niet lekker in haar vel als ze met haar vriend vrijt. Ze krijgt geen orgasme, of toch zeer zelden. Ze begint het gevoel te krijgen dat ze seks ‘ondergaat’. Ze zoekt de oorzaak bij haarzelf, ze is ‘niet normaal’, ‘anders’ enz. denkt ze.
We hebben samen lang gepraat over haar verwachtingen, haar gevoelens, wensen. Voor het eerst in haar leven praatte ze over haar eigen seksualiteit, eerst voorzichtig en geremd, zoekend naar woorden, maar nadat ze de eerste stappen gezet had werd het een stortvloed van ervaringen, herinneringen, verwachtingen en (meisjes)dromen over relaties en seksualiteit.

Ze is verschillende keren voor een normale massage geweest maar durft nu voor de eerste keren te luisteren naar de signalen van haar eigen lichaam. Massage wordt niet meer alleen prettig, maar nu ook ‘lekker’ en opwindend.

In een serie sessies heeft ze samen met ons haar gevoelens en verwachtingen ontdekt en vooral onder woorden kunnen brengen. Ze weet nu dat ze wél normaal in elkaar zit, ze begrijpt hoe verschillende ‘mechanismen’ werken en hoe ze zelf actief kan zorgen dat ze krijgt wat ze nodig heeft.

Voor haar waren de veiligheid en intimiteit van de yonimassage-sessies bevrijdend. Geen rekening behoeven te houden met de wensen en verlangens van haar partner was ze voor de eerste keer in staat te luisteren naar de signalen van haar eigen lichaam. Ze heeft ontdekt wat ze nodig heeft, wat haat opwindt, wat haar bevredigd. Ze weet nu wat ze wil, waarom en hoe, een orgasme krijgen gaat makkelijker. Ze voelt zich vrouwelijker, begeerlijker, vollediger. Ze praat er nu met haar partner over. Ze denkt er over om samen met hem voor een yonimassage-sessie langs te komen.

(*) Naam gewijzigd om privacy-redenen