GDPR – Uw PRIVACY

De nieuwe regelgeving omtrent je privacy vereist duidelijkheid ten opzichte van de bezoekers van mijn website en van mijn praktijk. Je hebt het recht te weten wat er met alle informatie gebeurt die je bv in een aanmeldingsformulier zet, je emails aan mij enzovoorts. Hieronder probeer ik zo helder mogelijk duidelijk te maken hoe ik met jouw privacy omga. Vragen daarover graag aan mijn emailadres bernard@yonitherapie.be. Suggesties zijn uiteraard ook welkom.

ALGEMEEN

 • Ik deel NOOIT jouw gegevens (email, adresgegevens, telefoonnummer, naam) met derden. Alleen indien gerechtelijke instanties (op basis van de Belgische wet) dat vereist kan ik deze informatie beschikbaar maken, normaal alleen na overleg met mijn advocaat.

EMAILS

 • Op elk moment kan je per email aan bernard@yonitherapie.be vragen je gegevens en emailadres onmiddellijk te verwijderen, hetgeen dan binnen 5 dagen gebeurt
 • Indien je om inlichtingen vraagt per email en je wordt géén cliënt, dan bewaar ik je emails ongeveer drie maanden, daarna verwijder ik je mails en emailadres uit mijn emailprogramma.
 • Indien je om inlichtingen vraagt per email en je wordt wél cliënt, dan bewaar ik je emails zolang als onze ‘relatie’ met elkaar duurt. Na ongeveer een half jaar verwijder ik de meeste emails tenzij ik er een goede reden voor heb, gezien je bezoekjes bij mij, om die in het kader daarvan langer te bewaren.
 • Onder geen enkele voorwaarde geef ik derden geen toegang tot onze lijst van emailadressen en de emails zelf.
 • De enige gegevens die ik bijhoud zijn je emailadres, je telefoonnummer, leeftijd, woonplaats en je naam (zoals je die ingeeft op bv het reservatieformulier)

AFSPRAKEN

 • Als je een afspraak maakt via een formulier op de website beschik ik via dat formulier over je naam, leeftijd, woonplaats, emailadres en de gegevens die je daar verder vrij aan kan toevoegen. Deze afspraken blijven niet bewaard op de server van de website en verdwijnen van de server ongeveer 10 dagen nadat je afspraak voorbij is.
 • Op het afsprakenformulier kan je aangeven op welke wijze ik contact met je kan opnemen. Behalve in noodsituaties wordt van de voorkeur die je aangaf nooit afgeweken.

NIEUWSBRIEF

 • Indien je mijn nieuwsbrief ontvangt zal je in iedere nieuwsbrief een link vinden om je uit te schrijven. Vanaf maximaal 24 uur na je uitgeschreven te hebben zal je emailadres verwijderd zijn uit de nieuwsbrief-lijst en ontvang je geen nieuwsbrieven meer. Je emailadres wordt bijgehouden door een gespecialiseerd en gerenommeerd bedrijf (Mailchimp) in onze eigen account.
 • Niemand anders dan ikzelf heeft toegang tot de emailadressen van de nieuwsbrief; deze adreslijst wordt aan niemand uitgeleend, verhuurd of verkocht.

VERTROUWELIJKE GEGEVENS, KLANTENFICHES

 • In de beslotenheid van mijn werkruimte en via emails, telefoontjes, smsjes enz. vertellen mijn cliëntes mij vaak de meest intieme dingen. Ik houd van niemand een “fiche” bij met persoonlijke gegevens over bezoekjes/behandelingen. Dat betekent in de praktijk natuurlijk dat ik regelmatig iets zal kunnen vragen dat je mij al eens uitgelegd hebt, ik kan niet alles van iedereen onthouden. Maar er is hier geen lijst van je bezoekjes, de inhoud van onze gesprekken, je voorkeuren enz.

TELEFONEREN, SMS

 • Als je via een boekingsformulier je aanmeldt voor een sessie vraag ik je om je smsnummer op te geven. Dat wordt uitsluitend gevraagd als ik op het allerlaatste moment je moet kunnen bereiken, bv. als ik niet tijdig aanwezig kan zijn op onze afspraak, bv. door een file of zo.
 • Op het boekingsformulier vraag ik op welke manier ik met je contact mag opnemen (telefoon, sms, email). Ik houd mij ook aan jouw voorkeuren, tenzij in zéér bijzondere situaties, zie vorige punt.

TRACKING

 • Technologie op websites maakt het mogelijk om veel te weten te komen van een bezoeker van de website. Ik beperk mij tot het strikt noodzakelijke zoals wat technisch nodig is voor de goede werking van de website yonitherapie.be en er is géén tracking aanwezig vanwaar je als bezoeker komt enz., je ip-adres enz. Als je de website dus bezoekt kan ik onmogelijk weten wie je bent.

VRAGEN, SUGGESTIES?

 

(laatste aanpassing: 17 juni 2018)