Een beetje exhibitionistisch…

Frieda is 22, studeert economie. Nét haar tweede jaar achter de rug (of bijna toch) op het moment dat dit artikeltje verschijnt. Voor de tweede keer op bezoek geweest voor een yonimassage (yoni-light). Na haar tweede bezoek zitten we in een koffiehuisje bij ons in de buurt eens uitgebreid na te praten. Ze is een vlotte praatster en praat vrij gemakkelijk over haar gevoelens.

Frieda is zeer duidelijk: bij een volledige lichaamsmassage vindt ze eigenlijk maar raar dat er zo moeilijk gedaan wordt over het masseren van dat laatste stukje, haar yoni. Al enkele jaren laat ze zich regelmatig eens ‘ontstressen’ door een massage, en elke keer heeft ze het, zeker als ze zich prettig bij haar masseur of masseuse voelde, als een gemis ervaren dat er altijd zo afstandelijk met haar borsten werd omgegaan en ‘yoni-land’ zoals ze dat zelf noemt, volledig vergeten werd. Ze snapt dat dat ook niet bij een gewone massage past, maar voor hààr is het een gemis. Onze website heeft ze van voor naar achter doorgelezen en heeft haar duidelijk gemaakt dat een yonimassage eigenlijk nét datgene is waar ze al langer naar zoekt. Een full-yoni zag ze niet direct zitten (na haar laatste bezoek wel  en vond ze een yoni-light massage wel hetgeen het dichtste kwam bij hetgeen ze zocht.

Aan haar eerste bezoek is wat heen en weer emaillen vooraf gegaan waarbij ze in stukjes heel wat duidelijk heeft kunnen maken waarom ze voor een massage wilde komen. Niks therapeutisch voor haar. Alhoewel ze achteraf moet toegeven dat het wel een bepaald therapeutisch effect voor haar heeft gehad. Ze staat dichter bij haar gevoelens wat betreft haar eigen seksualiteit en beseft beter dan ooit dat een erotische massage voor haar ‘gemaakt’ is.

Als we praten over hetgeen voor haar belangrijk is, wordt het duidelijk dat ze haar ‘plezier’ van deze massages haalt uit een heleboel verschillende dingen. In de eerste plaats het feit dat ze, zeker de tweede massage, zich heel ontspannen voelde, veilig en geborgen. Het feit dat ze zonder enige gêne naakt kon zijn, praten over haar gevoelens en seksualiteit en het gevoel eventjes het middelpunt van de wereld te zijn staan voorop. Daarnaast vindt ze het heel prettig dat de gehele massagesessie opgebouwd is om haar voor te bereiden op een zachte, tedere en uiterst prettige yoni-massage. Het feit dat ze zélf doorlopend kan aangeven wat ze prettig vindt en ook de voortgang van de (yoni) massage mee kan bepalen maakt dat ze er het maximale uit kan halen.

Bij haar eerste bezoek was ze wel een beetje zenuwachtig. De intro-massage, bedoeld als een soort kennismaking, was al voldoende om haar op haar gemak te stellen. Ze ontspant zichtbaar en geniet ook van de zachte massage nu ze voor de eerste keer geheel naakt is. Ze vertelt dat ze bij andere massages natuurlijk ook naakt was, maar de verwachting op hetgeen komen ging en het gesprek vooraf maakte dat ze wat opgewonden was in afwachting van de lichaam/yoni massage. Ze had aangegeven dat ze er van hield om wat ‘plagend’ gemasseerd te worden. Eigenlijk hadden we er allebei plezier in . Ze vroeg om te vertellen wat ik zag, hoe ik dingen ervoer. Terwijl de massage vorderde gebruikte ze het paar afgesproken signalen om het tempo en de intensiteit van de massage aan te passen aan hetgeen ze op dat moment voelde. Aan het einde van de massage, als ze lekker ligt na te genieten wordt haar lange haar zachtjes geborsteld en praten we zachtjes na.

De tweede massage was voor haar eentje met een therapeutisch kantje, ondanks dat ze écht daarvoor niet kwam. Voor de eerste keer en tot haar eigen verbazing (h)erkende ze bij haarzelf een aantal zaken die ze tot op dat moment -toch zeker niet bewust- niet herkend had. Ook het feit dat we elkaar al kenden en ze niet meer de zachte spanning van ‘wat gaat er vandaag gebeuren’ voelde hielp natuurlijk. Ze blijkt het uiterst opwindend te vinden dat ze terwijl ze zacht-erotisch gemasseerd wordt bekeken wordt, wetende dat de ogen van de masseur zijn waar zijn handen zijn. Ze noemt dat haar nieuwe exhibitionistische kant en vindt dat dan ook reuze spannend. Ze geeft aan dat het zachtjes borstelen van haar haar, de zachte aanrakingen tijdens de lichte gezichtsmassage haar enorm opwond. Ze ontdekte ook dat de zachte yonimassage haar en ‘hemels’ gevoel gaf en ze nooit beseft had hoe prettig ze dit kon vinden. Ze ontdekte dat haar yoni anders behandeld moet worden en ze durft het nu ook iets gemakkelijker aan haar vriendje duidelijk te maken, ze begint beter te weten wat ze wil en wil minder klakkeloos voldoen aan wat (ze denkt dat) anderen verwachtten. De yoni-massage is voor haar deze tweede keer van een geheel andere dimensie dan de eerste keer, warmer, intenser, dieper. Aan het einde van die tweede massagesessie ‘cultiveren’ we het haar-borstelen ritueel.

Ze kijkt terug op de massagesessies als een kleine excursie door haar vaak nog onontgonnen erotische gevoelens. Ze kickt op haar pas ontdekte exhibitionistische kant. Ze wil ook de volgende sessie, waarschijnlijk een full-yoni, nog andere dingen uitproberen. Ze wil haar –al in twee jaar nog nooit gebruikte- speeltje meenemen, ze wil proberen een paar slechte ervaringen een plaatsje te geven. Ze wil haar hartsvriendin meenemen voor een soort duo-massage en later haar vriendje. Ze is opgetogen over wat ze van haarzelf ontdekt heeft en wil nog meer….