Beschadigd…

Als je beschadigd bent door gebeurtenissen in je verleden kan een yonitherapie, mits zorgvuldig opgebouwd en tot in detail rekening houdende met je gevoeligheden, een weg zijn naar ‘healing’. 

Diepgaande gesprekken, waar je open over alles kan praten en waarbij je met respect behandeld wordt, maken deel uit van een zorgvuldig opgebouwd programma van massages, die je geleidelijk aan helpen je lichaam, je sterkte, je seksualiteit en je vrouw-zijn terug te winnen. Het terug omgaan met je lichaam, het voelen van respect en veiligheid, het open praten (met een man!)…. het kan allemaal bijdragen tot verwerking. Denk niet dat ik de gevolgen van een ernstige ** beschadiging zo maar even kan wegwerken, laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

Ik kan vooral resultaten bereiken als je moeilijkheden zich onder andere concentreren op het vlak van je lichaam, je seksualiteit. Ik kan je helpen om terug je vertrouwen in je lichaam te herstellen en veel positiever tegenover je eigen lichaam en seksualiteit te komen staan. Let op: ik beschouw jou als je eigen therapeut en mijzelf als je collega, iemand die je helpt. Alle krachten zitten al in jou, ook al voel je dat niet zo aan. Yonitherapie is in volkomen vertrouwen tegenover elkaar samen te werken aan al hetgeen met je lichaam en seksualiteit te maken heeft. Je “yoni” is daar uiteraard een belangrijk stukje van, maar de aandacht is er ook voor de rest van je lichaam. 

In de loop van de tijd heb ik (helaas) heel veel vrouwen meegemaakt die licht tot (meestal) erg beschadigd waren. Als dat ook voor jou van toepassing is, begrijp ik dat je misschien wel heel erg geïnteresseerd bent in het yonitherapie-verhaal, maar ook een grote dosis angst hebt om aan zoiets te beginnen. Ik heb daar uiteraard alle begrip voor. Bijna altijd beginnen we met een tijdje samen mailen, soms telefoneren. Soms maken we eerst kennis op een neutrale plaats bij een kop koffie. We bouwen eerst samen de zo noodzakelijke vertrouwensband op. Als we aan de yonitherapie beginnen gebeurt dat uiterst rustig en langzaam. De enige die het tempo aangeeft ben jij. De enige die bepaalt wat er wel of niet gaat gebeuren ben jij. Elke stap leg ik je van tevoren uit en jij beslist of je die stap wilt doen, of dat je bv. meer uitleg wilt. Als je nee of stop zegt, reageer ik onmiddellijk en stop ik. Als je de neiging hebt om ‘weg te gaan’ en je in je hoofd vlucht naar veiliger oorden, stop ik en zal nooit iets doen als ik weet dat je je niet bewust bent wat er met je gebeurt. Jij vertelt mij vooraf hoe ik het beste handel als dat gebeurt…. ik neem dan alle tijd.

Na een yonitherapie sessie blijven we via mail of telefoon met elkaar in contact. Je mag altijd op mij terugvallen als dat nodig is. Als je tijdens een sessie kan vertellen wat achter je ligt blijft hetgeen je vertelt tussen ons. Ik begrijp dat, als je een relatie hebt, je verleden niet in de relatie wilt brengen. Ik communiceer niet met je partner over wat er in een sessie gebeurt of wat je vertelde. Er gebeurt niets rond jouw verhaal en wat er in een sessie gebeurt zonder dat jij dat weet en er toestemming voor geeft. En niet onbelangrijk: we bouwen een ‘relatie’ op van wederzijds respect en vertrouwen – ik laat je niet vallen. En uiteraard, en dit voor alle duidelijkheid, ben ik niet uit op welke seksuele relatie of handeling dan ook met jou (behalve die waarover jij het eens bent in het kader van de yonimassage).

** Wat bedoel ik met een “ernstige” beschadiging? Niet wat ik er van vind, maar wat het voor jou betekent. Het is niet aan mij om te oordelen of de beschadiging die je op seksueel gebied hebt opgelopen ernstig is. Het woord “ernstig” slaat voor mij op hoe JIJ het ervaart. Ik zal daarover nooit oordelen. Jij voelt de pijn, het verdriet en de ontreddering, niet ik.