15-jaar (de winnares)

Ter gelegenheid van 15 jaar yonitherapie organiseerde ik een wedstrijdje. Wie een ‘verslag’ schreef dat naar mijn mening goed weergaf wat yonitherapie kan doen, koos ik deze uit als winnares:

Bernard ,

Ik heb geen teletijdmachine , toch ga ik een stuk terug in de tijd. Ik heb lang te lang in mijn veilige cocon blijven zitten. Daar hoefde ik niets , was ik veilig. Toch werd ik dikwijls wakker met een gevoel van wanhoop. Ik was vertrouwd met schaamte en schuldgevoel , met het idee dat ik niets moois of liefs verdiende , weinig waard was. Ik had voor mijzelf een schijnwereld opgebouwd om mij staande te houden . Wat als je zo beschadigd bent , je lichaam geschonden werd . Dan leer je dat niemand te vertrouwen is , dat volwassenen om je heen ” pijn ” betekent . Mijn lijf voelde als dat het  niet meer van mij was. Je raakt je zelfvertrouwen kwijt en je vertrouwen in mensen.

Ik volgde toen al een tijdje de website yonitherapie . Het heeft lang geduurd voor ik de stap gezet heb . Lang heeft iets in mij , mij weerhouden om mijn masker af te doen , je diepste angsten delen met iemand. Op een gegeven moment heb ik de stap gezet om via E-Mail contact te zoeken met de man achter die website , zo kwam ik bij jou terecht Bernard. Na de zoveelste E-Mail werd ik nieuwsgieriger naar de man achter dit hele gebeuren . Er raasde zoveel vragen door mijn hoofd. Ik heb een afspraak gemaakt , voor een gesprek , face to face aftastend hoe dichtbij ik jou liet komen voor mij . Na zoveel heen en weer mailen had ik het gevoel dat ik een ticket gevonden had naar de meest wonderlijke reis in mezelf. Ik was overtuigd , dat wat vroeger is gebeurd dat we dat samen kunnen verslaan.  Al die tijd ervoor besefte ik dat ik mijzelf niet serieus nam , niet durfde want dan moest ik kleur bekennen . Moest ik mijzelf confronteren met mijn angsten.

De inhoud van één van de eerste gesprekken was dat ik  recht had op een respectvolle benadering , dat ik NEE kon zeggen . Het was raar ik had het gevoel voor het eerst begrepen te worden , iemand luisterde naar mij !!! Ik mocht aangeven wat ik wenste , en waar mijn grens lag .  Ik leerde dat sexualiteit meer is dan geconsumeerd worden. Met stukken en beetjes heb ik antwoorden gevonden op concrete levensvragen. Door jou Bernard door je intensieve begeleiding , de verdieping in de problemen die ik ervaarden. Ik ontdekte wat ik nodig had  , mijn noden en verlangens. Verantwoordelijkheid opnemen voor mijzelf met vallen en opstaan. Stilletjes werden mijn dromen groter dan mijn angsten . Heel dikwijls blokkeerde ik in wat ik jou wilde vertellen , toch kwam ik door jou hulp steeds dichter bij mijzelf , dankbaar voor de spiegeling , ik kan al ietsjes meer van mijzelf houden . Diep gaan voelen  , stilletjes aan , de dingen anders gaan doen . Contact maken met mijzelf.

Hoe ik jou handen volgde die mijn lichaam beroerde , handen die mij mijn lichaam leerde kennen. Er was ruimte voor mij ,  veiligheid . Ik leerde begrijpen wat er in mij om ging . Leerde voelen.

De eerste keer een orgasme ervaren , voelen  ‘ wauw ‘  ik wist niet wat er gebeurde , vibraties doorheen heel je lijf , een golfvloed van warmte doorheen je onderlichaam. Ik voelde elke vezel in mijn lijf. Die passie , dat genot ik heb lang niet geweten dat ik dat in mij had. Ik ben een vrouw die leert te genieten , die de ‘wouw ‘ momenten durft toe te laten. Kwetsbaar , zacht , maar ook krachtig durven zijn . Er is nog zoveel te ontdekken voor mij . Te leren voelen , te ervaren wat ik verlang , kwetsbaar zijn en liefdevoller worden voor mijzelf . Het leren alert zijn voor die gevoelsinpulsen  en ze ook durven volgen. Authentiek zijn , naakt zijn , kwetsbaar maar echt jezelf kunnen zijn in alle puurheid . Vuur , passie , ik voel nu wat in mij zit en kan er nu ook van genieten . Geen gebruiksvoorwerp meer , maar mens zijn , vrouw zijn !!! Soms heel ontroerend .

Ik ben mensen kwijtgeraakt omdat ik  ‘ IK ‘  werd en besef nu dat ik mij omringde met de verkeerde mensen . Maar de verassingen die nu om de hoek komen zijn mooi & fijn door nieuwe contacten waarin ik mijzelf mag en kan zijn . Ik heb altijd gedacht dat ik slecht was door mijn verleden , maar jij Bernard hebt mij terug geboren laten worden . Mij in contact gebracht met het hele onaangetaste deel van mijzelf , het ongekwetste deel in mijzelf . Er zal nog altijd mijn  ” ikje ” zijn vanuit mijn denken. Maar het maakt mij niet meer bang. Onmetelijk mooi , wat ik al heb mogen ervaren , voelen. Het deed soms pijn om mijn oude ‘ik’ los te laten , omdat ik niet wist wat er in de plaats kwam. Nu wel , met beetjes terug durven vertrouwen.

Hoe verwoestend een gebeurtenis ook is , ik was kwetsbaarder dan ik dacht , maar sterker dan ik me ooit durfde voor te stellen. Ik hunkerde naar bevestiging. Ik leerde zelf te leven inplaats van geleefd te worden. Een deel van mijn angsten ombuigen naar iets fijns. Thuiskomen bij mijzelf. Stilletjes begin ik een beeld te krijgen van wie ik ben ! Een prachtige gelegenheid om na te denken over mijn waarden , over wie ik ben , waar ik voor sta en de persoon die IK wil zijn .

Ik sta door jou Bernard terug aan het roer van mijn leven . Door jou begrip , door jou warmte en geduld , je steun , kan ik aan mijn demonen zeggen ; eens was ik bang van jullie , nu zie ik je graag je bracht me dichter bij mezelf. Wat ik lang niet voor mogelijk heb gehouden is dat ik zelf zou zeggen ; ‘ Ik ben ik ik , en ik vind het goed wie ik nu ben ‘  Ik heb wel nog altijd mijn achterdeurtje nodig om weg te kunnen , als er te veel ineens op mij afkomt dan dissocieer ik wel eens. Maar als ik kijk wie ik was en wie ik nu ben , weet ik dat ik nog niet klaar ben om de wereld in mijn eentje te trotseren, maar ben ik wel dankbaar en heb ik onnoemelijk veel respect voor jou Bernard.

Ik heb ooit in een E-Mail geschreven ; Ik denk dat jij zelf niet beseft wat voor een warm mens jij bent. Dank je wel dat je de wereld een stukje mooier maakt , hartverwarmend mooi ……en ja een traan , niet van verdriet wel van warme dankbaarheid niet in woorden uit te drukken. Bedankt voor je hulp & steun op mijn levenspad !
Liefs van mij .